I alla tider har människor spenderat mycket tid utomhus och på så vis tagit del av ljus och natur på ett annat sätt än vi är vana vid 2016. Naturliga element som jord, himmel, vatten och växter ger oss inte enbart en fräsch känsla utan bidrar också till en lugn och harmonisk tillvaro. Men hur gör vi då för att öppna upp våra hem och släppa in naturen och skapa en härlig och fräsch inomhusmiljö? Här är våra bästa tips!

 

Utnyttja det naturliga ljuset

Ta vara på det naturliga ljuset och utnyttja eventuella gratis resurser! Många nyare hus och lägenheter byggs idag med breda fönster och stora glaspartier för att maximera ljusinsläppet. Byt ut tunga mörkläggande gardiner mot luftiga ljusa textilier.

naturligt ljusinsläpp

Bild: carlaaston.com / savorhomeblog.com

 

Använd färger från naturen

Utgå ifrån naturliga färger och variera dessa för att skapa den perfekta känslan i din inredning. Blått är uppfriskande och ger oss en påminnelse av himmel och hav. Grönt ger sken av gröna ängar och vacker natur. Gult skapar en fräschhet och ger oss en känsla av solsken och vilda blommor. Kombinera dessa med naturliga toner som vitt och beige.

Bild: lexington / showhome.nl

Bild: lexington / showhome.nl

 

Dekorera med frukter och grönsaker

Ett billigt och enkelt knep som både triggar igång luktsinne och det visuella. Använd dig av citroner, lime och örter i dina bordsdekorationer, kombinera gärna med ett par cylindriska vaser och blanda upp med vatten, stenar, kvistar och blad för att skapa intressanta texturer och dofter.

Citron Träd Dekoration

Bild: etsy.com / 33shadesofgreen.com

 

Inred med naturliga element

Inred med detaljer från naturen såsom flätade korgar, halmstrån, sand, stenar och träbitar. Dessa tillför en känsla av natur i rummet och gör det mer harmoniskt. Tänk även på texturen på kuddar och plädar och försök att matcha dig till kombinationer som smälter ihop.

inredning natur

Bild: decoholic.org / atlantahomesmag.com

One Response

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.