Drömmer du också om stora fönster, högt i tak och ljusa öppna rum? Kanske är det inte så avlägset som du tror – många gånger gör små ändringar stor skillnad. Med dessa enkla budgettips kan din dröm bli verklighet.

 

1. Pigga upp små ytor med gröna växter

Eftersom vi ofta tenderar att fokusera på de större möblerna i ett rum, brukar hörn och mindre ytor glömmas bort. Varför inte addera en grön växt som lösning på problemet? Satsa på stort! Gröna växter ser alltid fantastiska ut i alla rum.

Gröna växter

 

2. Ta bort skåpluckor och lämna ytor öppna

Att sätta upp hyllor istället för stängda skåpluckor i köket ger ett mer öppet intryck. Häng upp dina grytor på krokar och låt ditt matchande porslin stå framme på hyllor.
Kökshylla

 

3. Måla små rum i ljusa färger
Det kan vara svårt att inreda mindre rum eller loft, men att måla mindre rum i ljusa färger skapar illusion om större utrymme.
Ljust rum

 

4. Häng upp en spegel
En stor spegel kan öppna upp ett rum och få det att se dubbelt så stort ut. Eftersom speglar även reflekterar ljus så kommer ditt rum att verka både öppnare och ljusare.
Stor spegel

 

5. Investera i höga bokhyllor
För att skapa en illusion av ett rum med högt i tak, ska du investera i höga bokhyllor som räcker från golvet till taket. Det får väggarna att se högre ut och rummet större genom att blicken dras uppåt. Här passar även en grön växt perfekt på en av hyllorna.
Bokhylla

Relaterade artiklar

3 Responses

  1. Jannica Danielsson

    ”En stor spegel kan öppna upp ett rum och få det att se dubbelt så stort ut.” Var hittar man speglar av den större storleken som täcker typ väggar? Ikea, Mio mfl har oftast ett maxmått på 150 cm i höjd?

    Svara

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.