Sovrummet är mångas favoritrum när det kommer till inredning. Men hur får man till det där ”lilla extra” som höjer mysfaktorn trots att det är ont om utrymme? Nedan har vi listat våra fem bästa tips!

1) Välj en ljus färg på väggarna.
Ljusa ytor upplevs större och rummet kommer bli bra mycket enklare att sy ihop.

sovrum_1

Källa: Hemnet.se

2) Använd dig av speglar.
Om du har ett litet rum men saknar en spegel så borde du skaffa dig en genast. Heltäckande dörrspeglar kan ge en illusion av att rummet är bra mycket större än det egentligen är. Dessutom möjliggör du för ljuset att ”falla” på ett bra sätt som ger rummer liv.

spegel

Källa: honeywerehome.com

3) Häng gardinstången så nära taket som möjligt.
Eller ta det ytterligare ett steg och utvidga gardinerna på sidorna för att få känslan av att fönstret tar upp hela väggen.

gardin

Källa: domainehome.com

4) Lek med texturer.
Använd dig utav en enkel färgpalett och krydda det med kreativa texturer. Ta ut svängarna när det gäller sängkläder, accent kuddar och inredningsdetaljer, t.ex. lampa, fotoram och smyckesträd i silver med olika ytbehandlingar.

texture

Källa: lush-fab-glam.com

5) Investera i bra belysning.
Prova att ljussätta med flera olika sorters lampor för att lätta upp belysningen och få till mysfaktorn. Utgå från: En snygg golvlampa, en ljusgivande taklampa samt en mysig sängbordslampa för att få möjlighet att själv mixa belysningen efter årstid och ”mood”.

Källa: hemnet.se

Källa: hemnet.se

3 Responses

 1. Hanna J

  Ett ljust rum gör enorm skillnad, vi renoverade vårt sovrum i höstas och gick från gråblå till vita vägger, enorm skillnad! 🙂

  Svara
 2. Lena Andersson

  Att byta överkast kan göra enorm skillnad för ett litet rum 🙌🏻😊

  Svara
 3. Lisa Olsoson

  Ha inte för stor taklampa, det gör rummet mindre visuellt 

  Svara

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.