Pastellfärger, svartvitrutiga golv och öppna hyllplan. Hitta tillbaka till retrokänslan som kännetecknas av lekfullhet, glädje och funktion.

Under femtiotalet stod färg och form i fokus. Nyanser som dovt blågrönt och crémegult tillsammans med organisk inredningsstil utmärkte denna tidsperiod. Femtiotalet var optimismens tid, kriget var över och man ville glömma det gamla och ta in det nya. Det rådde ingen tvekan om att måla om det gamla sekelskiftesköket i turkos eller att tapetsera en fondvägg med grafiska mönster. Typiska detaljer ifrån femtiotalet är produkter i teak och trä, vilket importerades från främmande länder och blev högsta mode. 

Precis som femtiotalet präglades även sextiotalet av framstegsoptimism och teknikens framväxt var på stor framgång. Inredningen på sextiotalet utmärktes av glada blommiga tapeter i varma färger, heltäckningsmattor och ryamattor. Detaljer i plast och stål blev även populära samt färger som rött, orange och äppelgrönt.

Sjuttiotalshemmen badade i färgerna orange, gult och brunt. Rummen inreddes med soffor i manchester och röda bokhyllor. Ledorden för inredningen från denna tidsperiod var mysigt och mönstrat. Andra detaljer som utmärkte sjuttiotalets inredning var stormönstrade tapeter och textiler, pinnstolar och korgmöbler.

ekenaset-fatolj-graEkenäset fotölj från Ikea – 1 795 kr

stockholm-tv-bank_2

Stockholm Tv-bänk från Ikea – 3 495 kr

string_pocket_hyllaString Pocket hylla från String – 995 kr

spegel
Refleksion spegel 30×20 cm från House Doctor – 527 kr

quest_soffaQuest grå soffa från House Doctor – 9612 kr

DIY_housedoctor
DIY Taklampa från House Doctor – 1 167 kr

kudde_elefant
Kudde Elefant Lin från Svenst tenn – 950 kr

bjorkloka
Björnloka matta från Ikea – 1 450 kr

Celotocaulis
Pall 647 Celotovaulis Grön 450 från Svenskt tenn – 10 750 kr

One Response

  1. Jannica Danielsson

    Pallen från Svenskt tenn är väldigt snygg! Synd att den är så pass dyr bara 🙁

    Svara

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.