Det kan vara befriande som naturvän att ha tillgång till en härlig balkong att spendera sommarhalvåret på. Men oftast blir det en samlingsplats för möblerna som inte fick plats i lägenheten, eller en udda mix inredningsmässigt, vilket skapar allt annat än den lugna drömbalkong du tänkt dig. Men med några enkla steg kan du lätt komma på rätt bana, och förvandla det till din nya favoritplats!

1) Växter och grönska
En av uteplatsens främsta och viktigaste uppgift är att ta dig närmare naturen genom frisk luft, en avslappnande miljö och vackra växter. Med ett par gröna växter tonar du ner den hårda betongkänslan om du bor mitt i centrum. Mixa upp med olika blomväxter i färgpalettens alla kulörer, eller satsa på stora och charmiga gröna växter som även kan fungera som insynsskydd eller ge dig en svalkande skugga.
balkong_gronska

2) Någonstans att ställa drinken
Du behöver såklart inte bygga dig en utomhusbar, men en hylla eller sidobord där du kan ställa din kalla drink eller varma mugg med kaffe.
balkong_vin

3) Privatliv
Det kan kännas lite väl utmanande att sola topless om du har insikt från grannarnas balkonger på andra sidan gatan. Använd dig av skärmväggar av bambo eller sjögräs för att stänga ute nyfikna ögon med ändå behålla luftigheten och ljuset.
balkong_privat

4) En plats att sitta
Det spelar ingen roll om det är en enkel pall eller en sittkudde på marken, huvudsaken är att du skapar en inbjudande plats att slå sig ner vid och njuta i solen eller kunna krypa upp med en bok och njuta.
balkong_stolar

5) Balkonggolv
Inget är väl tråkigare än ett stelt och kallt betonggolv. Piffa upp genom att lägga ut gummi/trägolv för ett par hundralappar, och dekorera med en mysig matta ovanpå!
balkong_golv

6) Mysiga textilier
Var beredd på att behöva släpa in plädar, kuddar och mattor så fort vädret går mot regn och fukt. Men en mysig filt eller pläd är ett måste för att kunna stanna ute när kylan tränger sig på under kvällstimmarna.
balkong_textil

7) Kreativ belysning
Utomhus har du möjligheter att leka av dig med ljusslingor och dekorationsbelysning som du aldrig skulle våga hänga upp inomhus. Låt detta bli till en fördel, och skapa en härlig mysbelysning eller gå loss med partyslingan.
balkong_ljus

Bildkällor:
Ikea, Apartmenttherapy, StylisheveCraftydeas, brabournefarm, digsdigssfgirlbybay

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.