Det traditionella påskpyntet i all ära, men det har en tendens att bli enformigt att köra på samma pynt från år till år. Med lite nya infallsvinklar och fräscha idéer på hur man kan förnya, så blir det genast roligare. Tänk utanför boxen och låt dig inte din kreativitet begränsas! Här är våra bästa tips på hur man kan göra den klassiska påskäggsmålningen i ny tappning!

Emoji Ägg

De charmiga emojisarna som på några år har tagit över våra sms-konversationer. Samla ihop dina vänner och beskriv varandra med varsin emoji!
Instruktioner: Måla alla ägg gula och låt dem torka. Plocka fram färgerna svart, vitt, rött och rosa och måla ansiktsuttrycken med en smal pensel.

paskagg

Ananas ägg

Tänk i nya banor, låt äggdekorationen spegla årets dekorationstrend 2015 – ananasen!
Instruktioner: Färga alla äggen gula och låt dem torka. Använd dig sedan av ett grönt A4 ark och klipp med en sax ut små gröna blad (variera längden mellan 1-6 cm). På bilderna nedan används cirka 30 gröna blad. Fäst sedan bladen (börja med de längsta innersta) med hjälp av en limpistol eller kraftigt snabblim.

pinapple_egg

 

Ägg med familjefoton

Förläng minnena genom att trycka era familjefoton på påskäggen! En perfekt present kan vara att göra dussin ägg på barnen och ge till farföräldrarna
Instruktioner: Tejpa fast en stor bit hushållspapper på vanligt A4-papper och lägg i din färgskrivare.Skriv ut ett gäng foton och klipp ut bilderna så de passar äggens storlek. Använd vanligt flytande papperslim och stryk på ägget med en pensel. Lägg försiktigt på det hushållspappret med bilden på, och se till så det ligger utsträckt och inte skrynklar sig. Torka av eventuellt överflöd av lim med en näsduk. Torka i 10 minuter. Voila, klart!

easter_eggs_family

Ägg med en stilig mustasch

Dessa mustaschäggen är väldigt enkla att göra men blir riktigt snygga och roliga. De tillför verligen en personlighet till äggen!
Instruktioner: Färga äggen genom att koka dem tillsammans med exempelvis blåbär, rödbetor eller curry. Låt äggen torka och använd dig sedan av svart vinylfilm och klipp ut små mustascher på cirka 2-3 cm i bredd. Fäst mustascherna med en klick lim.

mustach

Ninja turtles ägg

Perfekta ”Gör det själv” projektet för alla Turtlesälskare – dekorera dina påskägg som dina favoritsuperhjältar!
Instruktioner: Färga äggen i ett vattenbad med hjälp av grön karamellfärg och låt dem sedan torka. Använd dig sedan av sidenband i olika färger och klipp av en remsa som sträcker sig omkring ägget. Limma på sidenbandet och låt torka en stund och lägg slutligen på ögonen på sidenbandet med en klick lim. Vill du vara extra kreativ kan du måla dit en mun eller ansiktsuttryck med en svart tuschpenna.ninja_agg

Bilder: Studiodiy.com, Asubtlerevelry.com, Number-2-pencil.com, Apumpkinandaprincess.com, Studiodiy.com

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.