Designern Troy Reugevrink har på ett lekfullt vis designat lampor som exprimenterar med både material och visuell effekt. Det är Holländska Qoowl som annars sysslar med produktdesign med en industiell touch står bakom projektet. Qoowls största fokus ligger på interiördesign men de vill gärna sticka ut och överaska i sitt skapande, vilket inte minns märks när man tittar närmare på vilka material och former deras produkter har. Här vill vi lyfta fram två favoriter som tillför nytänkande! 

qoowl_Betong

qoowl_Betong2
Betong är ett intressant material att jobba med när det gäller lampor, då det inte släpper igenom något ljus. Det lämnar utrymme för dig som inredare att exprimentera genom att jobba med skuggor och ljussättning. Crecent kan exempelvis placeras nära en vägg för att skapa en glöd runt lampans siluett, eller vänd in mot rummet för att användas som bordslampa när du läser.

En annan spännande produkt från Qoowl är Lamp Ligne, som baseras på utskurna konturlinjer av typiska lampformer. Konturerna kan fästas på en vägg eller fönster. En lamppendel hängs sedan upp noga framför linjeringen, vilket skapar en stark visuell effekt med en interaktion mellan 2D och 3D.

lamp_ligne

lamp_ligne2

2 Responses

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.